čtvrtek 6. prosince 2012

Zavři oči, všechno bude fajn!

No jéje =)
Co může být krásnější a děsivější zároveň, než ...?
Síla pozitivní myšlenky. Hodně smíchu! Všechno je tak, jak má být!
Rozum, obavy, (ne)možnosti, ... a nakonec obejmutí. Podpora. Síla! Síla!!
Nostalgické...
Včera (ne)chodili čerti. Kam se vytratili? Z měst, z vesnic... berou to snad někteří jen jako příležitost se opít? (stejně jako Velikonoce...)... doteď cítím ten úžasný pocit strachu, kdy jsem seděla za oknem a pozorně naslouchala, kdy uslyším ten rachot... a pak když byli u nás... ou jé... honem říct básničku. Trochu mi to chybí.
Trochu mi chybí, kdy jsme zvědavě hledali vánoční dárky, i když jsme věděli, že to potom nebude takové překvapení. Ale ta zvědavost se nedala udržet. Chybí mi hraní si s Chevou, chybí mi  oranžová kalkulačka, co vypadala jako obrovská lentilka se spoustou dalších malých lentilek na sobě (tlačítka). Chybí mi poslouchání kazet Šmoulů. Nahrávání z rádia. Hraní si na seně. Stavění domečků.Hraní si na to, že je nám už třináct! =) Chybí mi Jů Hele Neděle! Chybí mi cesta ze školy, kdy jsem si vezla na sáňkách (popř. pekáči) aktovku. Výlety na Den dětí. Zpívání Svěrákovek (Září, Krávy, Jaro dělá pokusy,...). Tamagotchi. Videohry. Sbírání borůvek, hub, bylinek. Hlazení telátek. Lezení na stromy (nejen) pro třešně.
Mala mala mala =)
Tu je to cingrlátko! :)
Taky mi chybí vůně cukroví. Tancování s mamkou a sestrou po kuchyni. Zvuk zlatého vánočního cingrlátka s andělíčky kolem svíčky. Věšení žároviček do okna. Sbírání petrklíčů pro babičku. Jarní chození po mantinelu a hledání zapadlých puků. Ty pády! Ty úrazy! Au! Brusle... Karnevaly. Kostkáček a spousta maličkých barevných papírových koleček, co se všude rozhazovaly!
Barevná pružinka, co skákala po schodech. Pojďte pane, budeme si hrát!
Rodinné výlety po republice. Nejlepší tepláky, které nám šila mamka. Šusťákovka!
Hula hop!
Je to všechno někdy odporně dospělé. Jednotvárné. Suché. Ale jestli já budu někdy suše dospělá, to nevím... každopádně... se pokaždé budu radovat z prvního sněhu. A svým dětem budu ukazovat skřítky, co se schovávají na loukách a v lesích! =) A budu s nimi co nejvíc v přírodě!
Domluvila jsem.

Žádné komentáře:

Okomentovat